Aku N Aku

My Photo
nama aku bukan seperti diatas, tp name di atas tu la kawan2 aku panggil aku, keunikan name ku tu la yg aku suke... diriku begitu berharga utk diriku dan family ku.... aku ni jenis yg biase je, x byk ckp la gak, eh yeke? ntah ek, ade yg ckp aku ni byk ckp tp pd aku aku ni jenis yg susah nak berborak ngan org... that y la ade yg ckp aku ni sombong, hehehe.... so, kalau nk tau kenali la aku disini ye....

Friday, 6 December 2013

Disebalik Lirik Berdua Bersatu & Kita (Forteen)

Cabaran demi cabaran yang kami lalui, kami pun tak tahu adakah kami bersatu atau sebaliknya... Doa jadikan iringan agar kami terjalin kukuh hingga akhirnya... berpisah sementara??? adakah mungkin kembali terjalin? adakah istilah berpisah sementara? tiada kata dapat diungkapkan.... keegoan telah menguasai diri, semuanye negatif tentang diri masing2...


Akhirnya..... dengan kehendak Illahi kami disatukan kembali, seperti mimpi dan tidak percaya... adakah ini realiti atau sandiwara? Ya!!!!! ini adalah realiti kehidupan kami.. Alhamdulillah.... Syukur Ya Rabb kerana Dikau telah ketemukan aku dengan dia..






Tanggal 5 Januari 2013 menjadi sejarah dalam kehidupan kami... sepertinya tidak percaya, mungkin ini jalannya, mungkin petunjuk dariNya... Aamiin.....












Bermulalah kisah kami sebagai tunangan orang, banyak kisah dan cerita antara kami berdua, semuanye berlaku dengan cepat dan diluar jangkaan... seperti tidak dirancang kami telah mengikat tali pertunangan.... dengan kata sepakat dan persetujuan kami merancang untuk bertunang... pelbagai persiapan telah kami buat untuk majlis besar dan penuh bermakna kami, macam2 ragam telah kami buat.... seawal mungkin kami telah mencari barang2 yang perlu ada.... orang kate awal lagi untuk sediakan tu semua tapi bagi kami tak salah kalau sediakan awal2 kan, senang sikit.. takde la kelam abut nanti... kami mengikat tali pertunangan selama setahun hidup, samaada awal atau lambat dari setahun tu...


betul ape orang kate, tunang lame2 ni macam2 dugaan yang akan datang... memang betul pn sebab dah laluinye, so mengiyakanlah.. ikotkan dari saya taknak tunang2 ni, nk terus nikah je.. tapi mase tu sidia nk merasa jadi tunangan orang.... hihihihi.. dh jadi tunang orang... haaaa.... kau dapat, macam2 dugaan datang.. tapi x blh nk share la ape dugaan tu, hanya aku dan dia je... tapi kalau setakat gaduh2 tu adatlah kan.... betul tak sayang???






perjalan hidup kami berdua sepertinya ade kena je dengan lagu yang aku bagi lirik dia ni.. memang ngam2 je... nak tau lagu ape? bace tajuk cerita ni je pun dah tau kan? huhu.... ni lirik lagu dia, bace tau tapi bace ngan nada lagu tau... hihihi....

Kau renunglah wajahmu
Dimanakah hilangnya raut seperti dulu
Bila dicemar air mata
Ku tak mahu berpisah
Kerana hati masih sayang pada dirimu
Tapi harapan makin kabur
Manakah kita jika kau dan aku tidak sekata
Sepi walaupun bila bersama
Dekat pun tetapi berjauh hati
Manakah kita bila sering bertentangan sahaja
Walaupun bibir cuba menyepi
Hakikat percaya tanya dengan jujur
Manakah kita
Di jiwaku sengsara
Menanggung derita
Kerana cinta berubah
Tapi tak mahu kehilanganmu

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu

Akhirnya..... majlis yang kami tunggu2 telah tiba, persiapan pun telah di buat... semua dah siap tinggal tunggu majlis dia je.... aku harap pada mase tu semua nye ok dan tiada masalah.... tapi ape kan daya, kita manusia biasa yg hanya merancang Tuhan yg tentukan... tapi aku bersyukur sangat walaupun ade sedikit masalah tapi majlis kami berjalan seperti dirancang... Alhamdulilah.... syukur sangat2....

Dengan sekali lafaz aku telah menjadi seorang suami kepada isteri ku iaitu Nursuzana Binti Shahman



Ini sekitar majlis pernikahan kami.... menjadi sejarah dalam hidup kami...24 Ogos 2013 bersamaan 17 Syawal 1434H














Ini sekitar majlis persandingan kami di belah perempuan di Tanah Rata Cameron Highlands pada 24 Ogos 2013 bersamaan 17 Syawal 1434H...




















Dan ini sekitar majlis di belah lelaki yang diadakan 2 minggu selepas iaitu pada 7 September 2013 bersamaan 1 Zulkaedah 1434H...

























hanya ni kami dapat paparkan gambar sekitar majlis kami.... kini sudah hampir 4 bulan kami menjadi suami isteri... eh!!!! nampaknye ade berita gembira yang akan dikongsikan nanti.... tunggu.... huhu

Sekian.. Wassalam...


free visit my bisnes blog http://www.penjagaankesihatan.blogspot.com






Monday, 19 March 2012

Wednesday, 16 November 2011

Gadget...

Memang giler ar, aku semakin terpengaruh ngan benda2 yg menarik..... huhu.. abis jahanam duit aku.... hahaha.... terpengaruh punye pasal, aku nekad gak ngan benda tu.... tp berbaloi-baloi bile dah amik, puas hati la.... alah membeli kan..... hahahaha....... aku mule terpengaruh dari internet, saje survey2 handphone kat internet ni..... boring dok wat keje je......... hehehe.... biase la aku ni, dh ngadap komputer ade je yg aku belek2....

Setelah survey dan berminat, aku nekad nak angkat benda tu...... mmg terbaek la.... gile ar aku ni, membazir je... tp ape aku peduli, duit blh cari lg.... hahaha..... aku tgk kat blog ramai bg komen terbaek so aku angkat la satu... nak tau ape dia????? hehehehe..... aku tunjuk pic dia je ea.... :P





General         2G Network         GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network         HSDPA 900 / 2100
Announced         2011, January
Status         Available. Released 2011, February
Size         Dimensions         112.4 x 59.9 x 11.5 mm
Weight         113 g
Display         Type         TFT capacitive touchscreen, 16M colors
Size         320 x 480 pixels, 3.5 inches
        - Accelerometer sensor for UI auto-rotate
- Touch-sensitive controls
- TouchWiz v3.0 UI
- Swype text input method
Sound         Alert types         Vibration; MP3, WAV ringtones
Loudspeaker         Yes
3.5mm jack         Yes
        - DNSe sound enhancement
Memory         Phonebook         Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records         Practically unlimited
Internal         158 MB storage
Card slot         microSD, up to 32GB, 2GB included, buy memory
Data         GPRS         Yes
EDGE         Yes
3G         HSDPA, 7.2 Mbps
WLAN         Wi-Fi 802.11 b/g/n, DLNA
Bluetooth         Yes, v2.1 with A2DP
Infrared port         No
USB         Yes, v2.0 microUSB
Camera         Primary         5 MP, 2592x1944 pixels, autofocus, LED flash, check quality
Features         Geo-tagging, face and smile detection
Video         Yes, QVGA@15fps
Secondary         No
Features         OS         Android OS, v2.2 (Froyo)
CPU         800 MHz ARM 11 processor, Adreno 200 GPU, Qualcomm MSM7227 chipset
Messaging         SMS(threaded view), MMS, Email
Browser         HTML
Radio         Stereo FM radio with RDS
Games         Yes
Colors         Black
GPS         Yes, with A-GPS support
Java         Via third party application
        - MP4/H.264/H.263 player
- MP3/WAV/eAAC+ player
- Organizer
- Document editor
- Image editor
- Google Search, Maps, Gmail,
YouTube, Calendar, Google Talk, Picasa integration
- Voice memo/dial
- Predictive text input
Battery                   Standard battery, Li-Ion 1350 mAh
Stand-by         Up to 640 h (2G) / Up to 420 h (3G)
Talk time         Up to 11 h (2G) / Up to 6 h 30 min (3G)


Thursday, 10 November 2011

BlogMalaysia

ntah macam mane jumpe benda ni aku pun xtau ek, oh ye.. dari 1 blog ni aku tgk, dia promote so aku pn open la link tu, dia mengenai blogmalaysia..... ape ni ek? aku pn bac dan faham kan. dia nk promote kite pny blog kat org2... ni penerangan dia...

Mengenai BlogMalaysia.com!

BlogMalaysia - webdirectory disunting manusia yang menjemput blogger di seluruhMalaysia untuk mengemukakan addresseshelp blog mereka mempromosikan blogmereka untuk mendapatkan lebih tinggi keputusan enjin carian dan senaraipublicity.All dikaji oleh manusia dan yang disenaraikan di muka surat friendlywebenjin carian utama. Untuk memastikan pendedahan maksimum ke blog anda, kamitelah diiklankan BlogMalaysia dalam beberapa 4websites PageRank(PhotoMalaysia.com & ShaShinKi.com), apabila orang melawat kami, theyvisitedanda!
 
Mengapa BlogMalaysia?
Percuma!
Featured Blogger
High PageRank (iklan wehave BlogMalaysia dalam beberapa laman web PR tinggi)
Statistik detail (Statistik blog anda di Google, Yahoo, MSN, Alexa)
Freepublicity / promosi ke laman web anda. Adakah saya sebutkan PERCUMA?!Ya!
Selain direktori, BlogMalaysia mempunyai forum untuk penulis blog untuk berbincang dan berkongsi pengalaman blog mereka juga!



nak tgk lebih lagi klik kat pic ni k...... selamat mencube... hehehe



KeBoSaNaN

One day tu aku bosan sesangat, balik dari keje xtau nk buat ape..... aku tido je la, bangun ptg tu aku tgk kamera aku.... kesian kat dia sbb aku x guna kan dia..... beli mahal2 tp x gune langsung ape la aku ni..... aku pn bersiap nk plessing kamera aku ni, huhu... port paling dekat ialah, taman kepong jer..... hehehe..... badan letih gak sbb baru bangun tido, tp xpe la.... nk try n error je... blaja amik gambar, xde la byk mane pn aku amik just try2 je..... ni la pic2 nyer setelah aku edit dan pilih... hehehehe










setelah balik dari plessing kamera kat Taman Kepong, aku rehat2 kat umah tgk tv sambil belek kamera aku tu la... so, ape aku nk wat lg ek? aku nk amik pic ape lg ni? aku pn saje2 je amik aku pny spongebob dan kereta mewah aku tu, so aku amik la pic dua benda puas2.... seagi tak puas hati aku amik berpuluh2 kali... hahaha.... finally, ni la pic yg ok kot.... dan setelah aku edit.... hehehe





ni la keje aku bile time bosan sebenar nyer, xde pe nk buat so aku aik la pic2 yg aku rase best.... hehehe.... ok x? rase2 blh jd pakar jurugambar tak... hehehe..........